Kombi Sıcak Su Vermiyor Neden ?

 Ancak, bazı durumlarda yanlış ayarlamalar, kullanıcı hataları, kapalı olan vanalar, doğalgaz ve elektrik tesisatında yer alan aksaklıklar da bu teknik probleme yol açabilir. Buna benzer durumlarda, cihaz sahipleri birkaç ufak müdahale ile cihazlarında bulunan problemi çözüme ulaştırabilir. Kombi Neden Sıcak Su Vermez ? sorusunun yanıtı olan arıza sebeplerini inceleyelim.

  • Yanlış Su Basıncı; Kombi üzerinde cihaz içerisinde bulunan su miktarını ayarlayan bir Su Barı bulunur. Buradan cihaza basılan suyun basıncı ayarlanır. Eğer su basıncı 1 barın altındaysa, cihazda yeteri kadar su olmadığından Kombi Sıcak Su Vermiyor arızası oluşabilir. Aynı şekilde basıncın 3 barın üstünde olması da belirli teknik problemlere yol açacaktır. İdeal basınç ayarı 1,5 bardır.
  • Vanaların Kapalı Olması; Kombinin yanında bulunan Su veya Gaz vanalarının kapalı olması, söz ettiğimiz arızanın oluşmasına neden olur. Cihaza su girişi olmadığı takdirde, cihaz sıcak su veremeyecektir. Ayrıca gaz girişinin kapalı olması durumunda, kombi ateşleme gerçekleştirmeyecektir. Bu durumda da kombi sıcak su vermeme arızası ortaya çıkacaktır.
  • NTC Sensör Arızası; Kombide NTC Sensör parçasının bozulması, Kombi Sıcak Su Vermiyor arızasının en temel nedenleri arasında yer almaktadır. NTC Sensör, kombide yer alan suyun sıcaklığını kontrol eden ve istenilen seviyeye gelmesini sağlayan bir aksamdır. Bu parçanın arızalanması, su sıcaklığının yanlış algılanmasına ve cihazın sıcak su vermemesine neden olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karşıyaka Kombi Servisi Hizmeti

Buzdolabı Su Akıtıyor

Bornova Kombi Servisi